Hazánk elfogadta az EU költségvetési ajánlatát

Vágólapra másolva!
Magyarország elfogadta az EU-nak a 2004-es évre vonatkozó pénzügyi-költségvetési ajánlatát, és új javaslatokat terjesztett elő a közvetlen mezőgazdasági támogatások induló szintjére, illetve a bevezetésükre meghatározandó átmeneti időszak hosszára.
Vágólapra másolva!

A kedden tartott főtárgyalói konzultációkon a magyar fél ismertette a 2005-ös és 2006-os évre szóló költségvetési kompenzációs mechanizmussal kapcsolatos javaslatait is, amelyekben egyelőre nincs egyetértés az unióval. Elérhető közelségbe került viszont a megállapodás a mezőgazdasági kvótáknak és a közvetlen támogatások nemzeti kiegészítésének kérdésében - közölte a magyar főtárgyaló.

Juhász Endre az EU soros dán elnökségének képviselőivel tartott - forma szerint kötetlennek minősülő - egyeztetésen fejtette ki a magyar kormánynak az elnökség egy hete előterjesztett javaslataival kapcsolatos álláspontját. Az uniós ajánlatok a csatlakozási tárgyalások legfontosabb nyitott - zömmel pénzügyi-költségvetési természetű - kérdéseire terjednek ki, de egyelőre nem tekinthetők a tizenötök közös álláspontjának. Részben ezzel függ össze, hogy a nagykövet nem kívánta elárulni a most ismertetett magyar javaslatok számszerű részleteit.