Új növekedési tervet ismertetett Matolcsy Simorral

Vágólapra másolva!
A nemzetgazdasági miniszter ismertette a készülő növekedési program céljait a jegybankelnökkel.
Vágólapra másolva!

A Nemzetgazdasági Minisztérium mostantól a növekedés fokozására kíván összpontosítani - ezért készít növekedési tervet. A terv céljairól, irányairól Matolcsy György csütörtökön konzultált Simor Andrással, a Magyar Nemzeti Bank elnökével - közölte a nemzetgazdasági tárca.

A nemzetgazdasági közleményéből nem derül ki, hogy konkrétan milyen makrogazdasági irányokról, lépésekről volt szó a tárgyaláson. Csütörtök délután elküldtük kérdéseinket a nemzetgazdasági tárcának, hogy közölje, milyen növekedési pályát vázol a program. (Ha megérkezik a szaktárca válasza, azzal bővítjük a cikket.)

A növekedési terv előkészítésével indokolta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a köztévé reggeli műsorában azt, hogy Matolcsy a növekedési terv előkészítése miatt nem került be a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó tárgyalásokra kijelölt delegációba. (A testületet Fellegi Tamás fejlesztési miniszter vezeti, a küldöttség tagja még Pleschinger Gyula pénzügypolitikáért felelős államtitkár és Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke.)