A kötelező egy részének elengedését javasolja a Fidesz

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Fidesz-frakció a benzináremelés kompenzációjaként azt javasolja, hogy a kormány tekintsen el a negyedik negyedéves kötelező felelősségbiztosítás befizetésétől, és a gépjárműadó összegének központi költségvetést illető részét is kompenzálja az év utolsó három hónapjában.

Varga Mihály frakcióvezető-helyettes a képviselőcsoport hétfői sajtótájékoztatóján, amelyet egy budapesti benzinkútnál tartottak, emlékeztetett: a hétfői áremelés nyomán Magyarországon a legdrágábbak az üzemanyagok térségünkben.

Varga Mihály volt pénzügyminiszternek akkor kellett volna végiggondolnia az üzemanyagok adójára tett emelési javaslatát, amikor azt egész frakciójával együtt megszavazta a parlamentben - mondta Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium szóvivője a képviselő javaslatára reagálva. Máté Dániel emlékeztetett: az üzemanyagok adóemelését a Fidesz-kormány betervezte a kétéves költségvetésbe, és annak terhére többletkiadásokról is döntött. A konkrét kezdeményezésre a szóvivő azt mondta, hogy minden szakmai javaslatot szemrevételeznek, de a volt pénzügyminiszter által javasolt megoldás jelentős adminisztrációs terhet vonna maga után.

(MTI)

Ajánlat:

Biztosítás
(az Üzleti Negyed rovata)

Kötelező díjszámítás
(az Üzleti Negyed szolgáltatása)

Korábban:

Megélénkül az üzemanyag-turizmus
(2002. július 1.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

E-business - Stratégia vállalati felsővezetőknek