Vágólapra másolva!
A felszámoló Agro-Alba Zrt. meghirdette Magyarország egyik legnagyobb édesipari gyártóegységét, a Sweet Point Édesipari Zrt. dunakeszi üzemének gépeit, berendezéseit és eszközeit - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Cégközlönyben megjelent pályázat szerint a társaság tulajdonában lévő vagyonértékű jogokat (márkanevet, védjegyeket) is értékesítik. A meghirdetett vagyon könyv szerinti értéke 1,3 milliárd forint, amely nem tartalmaz általános forgalmi adót, mivel azt a vevőnek kell majd megfizetnie. A dunakeszi ingatlan ugyanakkor egy lízingcég tulajdonában van, így arról a pályázaton nyertesnek - a helyben történő gyártás folytatása esetén - a lízingbeadóval kell megegyeznie - tudta meg a Napi Gazdaság az Agro-Albától. A Sweet Pointnak más értékesíthető vagyoneleme nincs, csak követelései vannak.

Az édességgyártó felszámolási eljárása januárban indult, akkor 147 munkavállalója volt, most 108 főt foglalkoztat, akiket jogutódlással átvehet az új tulajdonos. A Sweet Point jelenleg is termel, főleg cukorkákat gyárt exportra, köztük szaloncukrot Észak-Európába, ahol desszertként egész évben fogyasztják ezt a terméket. A cég iránt már több külföldi és belföldi szakmai befektető érdeklődött a felszámolónál, így már az első pályázati kiírás keretében elkelhet az édességgyártó. A felszámoló szerint akár önálló márkaként is fennmaradhat a Sweet Point. Az érdeklődők pályázataikat legkésőbb május 19-én nyújthatják be az Agro-Alba budapesti székhelyén.

A céggel szemben mintegy hatvan hitelező nyújtott be követelést hozzávetőleg hárommilliárd forint értékben, a pontos számokról a felszámoló nem kívánt nyilatkozni. A legnagyobb hitelezők pénzintézetek, továbbá az adóhatóság csaknem 700 millió forintos követeléssel - olvasható a Napi Gazdaságban.