Pénteken is a Molról szólhat a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 24,64 pontos csökkenéssel, 29 134,51 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,08 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

A Mol kereskedése határozza meg a BUX-index alakulását a hét utolsó napján is az üzletkötők szerint, akik nem tartották kizártnak, hogy pénteken is emelkedik az index.

Nyári Zsolt a KBC Securities üzletkötője szerint: amennyiben agresszíven folytatódik a Mol saját részvény vásárlása, akár jelentős is lehet az erősödés, ellenkező esetben azonban akár folytatódhat a csütörtöki enyhe korrekció. A Mol reggel bejelentette, hogy további mintegy 1,4 millió darab részvényt vásásrolt csütörtökön 28 100 forintos áron.

Az OTP piacán az üzletkötő az eladók megjelenésére, így a papír árfolyamgyengülésére számít, elsősorban az amerikai állampapír hozamok emelkedése miatt. A forint reggeli gyengülése - amennyiben kitart egész nap - kedvezően hathat a gyógyszergyári részvények árára - tette hozzá. Nyári Zsolt szerint a kisebb papírok piacán izgalmasan, változékonyan alakulhat a Rába, a Synergon és Fotex kereskedése és árfolyama.

Hasonlóan vélekedett Szatmári Tamás a Raiffeisen Bank üzletkötője is, aki erősödő BUX indexet vár péntekre.

Sajátrészvény akciók

A Mol 1 383 410 darab saját részvényt vásárolt csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az OTP Bank és az ING Bank, mint befektetési szolgáltatók közreműködésével, darabonként 28 100 forintos áron - tette közzé az olajipari társaság pénteken. A tranzakciót követően a társaság 2 591 984 "A" sorozatú valamint 578 "C" sorozatú részvényt birtokol.

Az OTP Bank Nyrt. - folytatva a május 11-én bejelentett részvény vásárlási programját 10 000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 10 502 forint átlagáron csütörtökön -közölte a a bank a BÉT honlapján. Ezzel a bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 74 000 darabra változott.