Három befektető érdeklődik a Malév iránt Fellegi szerint

Vágólapra másolva!
Két komolynak nevezhető és egy frissen bejelentkezett befektető is érdeklődik a Malév iránt a nemzeti fejlesztési miniszter szerint. Fellegi Tamás úgy véli, nagy előrelépés volt, hogy sikerült megállapodni az oroszokkal, a légitársaság kérdése innentől kezdve már "magyar ügy."
Vágólapra másolva!

Folynak a tárgyalások a Malév lehetséges befektetőivel - mondta a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, aki szerint két, biztosan komolynak vehető érdeklődő már van, illetve nemrég bejelentkezett egy harmadik potenciális befektető, amelynek a szándékait még fel kell mérni". A miniszter nem árulta el az érdeklődők nevét.

A Malévot 2007-ben adta el a Gyurcsány-kormány orosz befektetőknek, de az orosz fél nem tartotta be a szerződés több pontját: több tízmillió eurós viszontgaranciát terheltek a Malévra, majd nem fizettek, amikor az állam le akarta hívni az orosz bankgaranciát. A légitársaság tavaly márciusban került ismét a magyar állam többségi tulajdonába egy 25 milliárdos tőkeemeléssel, majd szeptemberben újabb 15 milliárd forinttal segítették ki a céget.

Fellegi tavaly novemberben állapodott meg Moszkvában orosz tárgyalópartnereivel, hogy "lezárják a Malévot érintő eddigi együttműködést". A miniszter a Magyar Nemzetnek azt mondta, a megállapodás értelmében a légitársaság "innentől magyar ügy", és már csak az a kérdés, hogy ki mennyivel tartozik a másik félnek. "Ezt komoly eredménynek tartom" - mondta Fellegi.