Visszaöntötte a pezsgőt az üvegbe a légiutas-kísérő

Emirates pezsgő
Vágólapra másolva!
Elkapott pillanat az Emirates business osztályán.
Vágólapra másolva!

Meghökkentő videót töltött fel az Instagram-fiókjára egy orosz utas. Jevgenyij Kajumov eredetileg azt akarta megörökíteni, hogy milyen luxus veszi körbe az Emirates business osztályán, ám sokkal érdekesebb lett az a jelenet, amelyet véletlenül elcsípett:

egy légiutas-kísérő visszatölti az üvegbe a megmaradt pezsgőt.

A rövid felvétel vírusként terjedt az interneten. A kommentelők azt feltételezték, hogy a visszatöltött pezsgőt később újra felszolgálják az utasoknak. Mások szerint a légiutas-kísérő saját magának tette el az üveget.

Emirates Airlines pour unused champagne back into bottles from videos

A Redditen azonban, ahol a videót újraposztolták, többen is azt írták, hogy ez az eljárás teljesen bevett gyakorlat, és a megmaradt folyadékokat így kell kezelni a légi járatokon. Egy légiutas-kísérő például azt írta, hogy valószínűleg a felszállás előtt töltötték vissza a fel nem használt pezsgőt a palackba, majd a felszállás után kiönthették.

– tette hozzá.

Egy másik kommentelő beszámolt arról, hogy legutóbbi útján megkérdezte, mit tesznek a pezsgővel, ha senki nem iszik a felszállás előtt. A légiutas-kísérő válaszolta, általában betöltik egy üres tartályba (üvegbe vagy másba), és lezárják azt a repülés idejére.

Az Emirates nem védte meg

Az Emirates ugyanakkor meglepő módon azt válaszolta a Telegraph kérdésére, hogy az elcsípett videó nem standard eljárást mutat. „Az Emirates mindig a legjobb minőségű szolgáltatást igyekszik nyújtani. Az ezen a videón látható cselekedetek nem felelnek meg a minőségi előírásainknak. Jelenleg vizsgáljuk az esetet."