Már Európában kiszűri a terroristákat az Egyesült Államok

Vágólapra másolva!
Önálló beléptetési rendszert és vámvizsgálatot épít ki a brüsszeli nemzetközi repülőtér mellett több európai repülőtéren az Egyesült Államok – írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap kedden.
Vágólapra másolva!

A napilap tájékoztatása szerint Európában idáig egyedül Dublinban működött hasonló, előzetes átvizsgálási funkciókkal ellátott, amerikai irányítású beléptetési rendszer, amely

2017 nyarától több európai nagyvárosban üzemel majd.

Mások mellett Amszterdamban, Londonban, Madridban és a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren.

Megelőző intézkedés

Florence Muls, a Brussels Airport szóvivője elmondta, az amerikai terrorellenes intézkedések részeként kiépülő új rendszerrel az Egyesült Államok határai ezekre a repülőterekre költöznek, elkerülve a hosszas sorban állást érkezéskor és az esetleges visszaküldés nehézkes procedúráját a beutazás megtagadása esetén.

A légikikötők egyes területei Washington fennhatósága alá tartoznak majd,

amelyen az amerikai hatóságok emberei dolgoznak. Az új határátkelő a dokumentumok ellenőrzése és az ujjlenyomatvétel mellett a bevándorláshoz kapcsolódó valamennyi művelet elvégzésére is képes és jogosult lesz már európai területen – tette hozzá.

A napilap úgy tudja, hasonló rendszer működik már a Bahamák mellett Kanadában, az Egyesült Arab Emirátusokban, jövőre pedig Tokióban és Isztambulban is elkészül.