A Várhegy mélyén kell keresni a legnépszerűbb magyar múzeumot

ÉPÜLET kiállítóterem kórterem
Budapest, 2011. május 3. A Sziklakórház múzeum új történeti-műszaki kiállítása, amelyet a Friedrich Born emlékkiállítással és a légoltalmi riasztóközpontról rendezett tárlattal, valamint a történeti-műszaki kiállítással együtt nyitottak meg. MTI Fotó: Manek Attila
Vágólapra másolva!
A TripAdvisor idei listája komoly meglepetéseket tartogat.
Vágólapra másolva!

A Sziklakórház Atombunker Múzeum lett a legnépszerűbb magyarországi múzeum a TripAdvisor utazási portál most közzétett ranglistáján, amelyet a felhasználók értékelése alapján állítottak össze.

A Várhegy mélyén található múzeum korábban légókórház és atombunker volt.

A közel 200 darab élethű viaszfigura, az eredeti berendezés és kórházi felszerelés segít a II. világháború, 1956 és a hidegháború eseményeinek, hangulatának megtapasztalásában – írja róla a We Love Budapest.

A Sziklakórház kiállítása Forrás: MTI/Manek Attila

A Sziklakórház olyan jól ismert és népszerű budapesti múzeumokat utasított maga mögé idén, mint a Terror Háza, a Nemzeti Galéria vagy a Nemzeti Múzeum. A tízes magyarországi toplistán egyébként csak két vidéki intézmény szerepel, a pécsi Zsolnay Múzeum és a szentendrei Kovács Margit Múzeum.

A legnépszerűbb magyarországi múzeumok

1. Sziklakórház Atombunker Múzeum, Budapest
2. Terror Háza Múzeum, Budapest
3. Holokauszt Emlékközpont, Budapest
4. Zsolnay Múzeum, Pécs
5. Vasarely Múzeum, Budapest
6. Kovács Margit Múzeum, Szentendre
7. Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest
8. Magyar Nemzeti Galéria, Budapest
9. Nemzeti Zsidó Múzeum, Budapest
10. Néprajzi Múzeum, Budapest

Szentpétervár és New York

Európában idén a legnépszerűbb múzeum a szentpétervári Ermitázs volt a TripAdvisor felhasználói szerint, amely a párizsi Musée d'Orsay-t és a madridi Pradót előzte meg (a 25-ös listát itt találja) A világon a legnagyobb kedvenc pedig a New York-i The Metropolitan Museum of Art lett 2016-ban, amely a chicagói Art Institute of Chicagót előzte meg, illetve a már említett Ermitázst (a világranglistát itt tudja megnézni).