Tombol a szex a tengerjárókon

Szex a tengerjárók fedélzetén
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy friss felmérés szerint a tengerjáró hajók a szex fellegvárai, az óvszer pedig a legfontosabb utazási kellékké vált.
Vágólapra másolva!

A Cruise.co.uk 200 ezer utast kérdezett meg szokásairól, és 80 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy szexuálisan aktív a fedélzeten. Egyötödük azt is bevallotta, hogy megcsalta a partnerét a hajóút alatt. Ráadásul 80 százalékuk ezt úgy tette, hogy közben a partnere is a fedélzeten tartózkodott.

A szexuális aktivitás egyáltalán nem korlátozódik a fiatalokra. A felmérésben részt vevők 30 százaléka 65 éves vagy afölötti – írja a Daily Mail. A tengerjárók utasainak egyharmada azt is beismerte, hogy szexuális eszközt is vitt magával az útra. Közel 12 százalékuk nem is szállna tengerre nélküle.

Képünk illusztráció Forrás: YouTube/Dreamlines Cruises Australia

A Cruise.co.uk elemzéséből ugyanakkor az is kiderül, hogy a hajótársaságok a növekvő kereslet ellenére nincsenek felkészülve a szexhez kapcsolódó termékek forgalmazására. Hetven százalékuk nem árul óvszert a fedélzeten, 80 százalékukon pedig esemény utáni fogamzásgátló tabletta sincs. Van azonban olyan társaság is, amely ezeken kívül még síkosítót is kínál.

Terjednek a nemi betegségek

Egy brit kormányzati füzetben nemrég azt tanácsolták a tengerjáró hajók utasainak – akiknek többsége 50 év feletti –, hogy készüljenek fel alaposan, ha útjuk során szexuális kapcsolatot terveznek. A figyelmeztetésre azért volt szükség, mert a nemi betegségek száma riasztóan nő ebben a korcsoportban. Erről bővebben itt olvashat.