Egy lélegzetelállító strandnak köszönhetően nem kell sokat utazni, ha karibi hangulatra vágyunk

Vágólapra másolva!
A Karib-tenger gyönyörű homokos strandjaihoz is gyakran hasonlítják az Egyesült Királyságban található cornwalli Kynance Cove-öbölt. A látvány valóban szemet gyönyörködtető, érdemes már tavasszal ellátogatni a kristálytiszta vizű védett öbölbe, ha elkerülnénk a tömeget.
Vágólapra másolva!

A Parkdean Resorts legújabb felmérése szerint tavasszal érdemes leginkább elutazni az öbölhöz, ugyanis ekkor még négylábú kedvencünket is magunkkal vihetjük - július 1. és augusztus 31. között ugyanis kutyatilalom van érvényben a strandon - arról nem is beszélve, hogy csúcsidőn kívül sokkal nyugodtabb, csendesebb arcát mutatja az öböl. A 200 méter hosszú strandon nemcsak a gyönyörű homok és a tiszta víz lenyűgöző, hanem különleges sziklák is tarkítják a látványt. 

Kynance Cove
Kynance Cove Fotó: Wikipedia


Az üdülőpark-óriás számos népszerű brit strandot rangsorolt ​​olyan tényezők alapján, mint a lehulló csapadék mennyisége vagy az átlagos vízhőmérséklet. 

Nem kérdés, hogy ezek alapján Kynance Cove szerepelt a lista élén.

A strand kissé eldugott, de viszonylag könnyen megközelíthető számtalan ösvényen keresztül. Az öböl  South West Coast Path-en fekszik, nagyjából 7 km-re Lizard Pointtól. A Tripadvisoron rengeteg elégedett nyaraló buzdít másokat, hogy induljanak el gyalog a kirándulásra, ugyanis egészen hihetetlen kilátást nyújt a Cornish-szigetekre.

Egy látogató azt tanácsolta, hogy mindenképp érdemes megfelelő cipőben érkeznünk, a sziklás terep ugyanis megnehezítheti a dolgunkat - írta meg a Mirror.