Egy férfi kétszer járt a világ összes országában

Vágólapra másolva!
Egy hátizsákos utazó lett a világ első embere, aki kétszer is körbeutazta a világot úgy, hogy minden egyes országban járt kétszer. Most az Antarktisz környékén jár és már csak a szenvedélyének él.
Vágólapra másolva!

A 48 éves Gunnar Garfors elmondása szerint a világ minden országába eljutott, beleértve a háború sújtotta területeket, például Eritreát, és olyan nehezen megközelíthető területeket is, mint Észak-Korea.
A férfi 2008 és 2013 között az újságírói munkájának köszönhetően számos országba eljutott, ez azonban azzal járt, hogy le kellett mondani a családja közelségéről és a kényelmes, állandó lakhelyről.

Végül sikerült elérnie azt, hogy elmondhatta, hogy a világ összes országában járt már. Ez azonban nem volt elég neki, úgy döntött, hogy újra megcsinálja.

A férfit már gyerekként is lenyűgözte az utazás, az apja egy tengerjáró hajó orvosa volt, így ő is sokat utazott.

A férfi kazettákra vett fel élménybeszámolót az utazásairól és azt küldte haza a gyerekeinek, így lett Gunnar is az utazás szerelmese.

Nem riasztotta vissza semmi, az sem ha éppen az adott országban háború dúlt, vagy éppen nagyon nehézkes volt a beutazás.

Gunnar jelenleg egy antarktiszi könyvön dolgozik és teljes mértékben a szenvedélyéből él.

Forrás: DailyStar