Ezért ne tegyük soha a szállodai ágyra a bőröndünket, amikor elfoglaljuk a szobát

Bed bug Cimex lectularius at night in the moonlight
Vágólapra másolva!
Egy szakértő arra figyelmezteti a briteket, hogy soha ne rakják a bőröndjüket a szállodai ágyra, mielőtt elkezdenék a kicsomagolást, ugyanis veszélyes és rendkívül gusztustalan "lakókat" vihetünk haza ezáltal a nyaralásról.
Vágólapra másolva!

Ami a szállodákat illeti, rengeteg utazási tippet és titkot osztanak meg a dolgozók, hogy segítsenek a legtöbbet kihozni a nyaralásból, bár némelyik ezek közül megosztó lehet.

Egy dologban azonban valószínűleg mindenki egyetért:

igyekezzünk elkerülni minden olyan szobát, amiben ágyi poloska van.

Franciaországot nemrég ugyanis ellepték a kártevők, így figyelmeztetik az utazókat, hogy vizsgálják át alaposan a szobájukat, még mielőtt azt elfoglalnák.

Forrás: Shutterstock/Akos Nagy

Az egyik szakértő azonban kiderítette, hogy van egy gyakori hiba, amelyet a legtöbb ember elkövet, mégpedig az, hogy a szoba elfoglalása után egyből az ágyra helyezik a bőröndjüket, és nekilátnak a kicsomagolásnak.

Martin Seeley, a MattressNextDay vezérigazgatója elmondta, hogy

ha még azelőtt felrakjuk a táskáinkat az ágyra, mielőtt körül néznénk a lakásban, kellemetlen meglepetésben lehet részünk, amelyektől azután sem szabadulunk meg, hogy hazatérünk az utazásból.

Ezért azt javasolja, tartsuk inkább a bőröndünket a lehető legközelebb a szobaajtóhoz.

Forrás: Shutterstock

Martin Seeley szerint van néhány árulkodó jele annak, ha élősködők vannak a szobában:

A felnőtt rovarok teste lapos, színük és méretük az almamagokhoz hasonló. A matrac ellenőrzésekor tehát figyeljük, hogy vannak-e rajta vöröses, vagy sötétebb, rozsdabarna foltok, illetve körülbelül 1 miliméteres nagyságú peték. Ezek ugyan nehezen észrevehetők, ám többségében csoportosan találhatók, így könnyebb rájuk bukkanni. Emellett fontos ellenőriznünk az ágy alatti részt, illetve ha van ágyneműtartó, azt is vizsgáljuk át alaposan. A fejtámlarést, és a fal ágy mögötti részét se felejtsük ki"

Nem ez az első alkalom, hogy azt javasolják a briteknek, hogy vizsgálják át a szobájukat.

Forrás: Shutterstock/Helen Babanova

Egy szállodai dolgozó korábban elmondta, hogy mindig lekapcsolja a lámpákat, amikor először belép egy új szállodai szobába, és közzé tett egy posztot a TikTokon, melyben a turistákat figyelmezteti, hogy kövessék a példáját.

- mondta Halee, aki 15 éves tapasztalattal rendelkezik szállodai munkák terén.

Forrás: Mirror