Elképesztő módon tűnt el egy macska, akit csak napokkal később találtak meg

Tuxedo, macska, cica,
Tuxedo kitten sits near window
Vágólapra másolva!
Egy férfi állatorvoshoz szerette volna vinni a macskáját, ezért egy telefonos alkalmazáson keresztül taxit hívott, azonban a rendelőhöz érve a sorfőr még azelőtt elhajtott, hogy a gazdi ki tudta volna venni a kocsiból a kedvencét. Ekkor vette kezdetét a több napos keresés, ami végül sikerrel zárult. 
Vágólapra másolva!

Palash Pandey, austini lakos, és macskája, Tux, szombaton váltak el egymástól, amikor a Lyft sofőrszolgálattal éppen egy állatorvosi találkozóra tartottak a Banfield Pet Hospitalba. A férfi a sofőr mögött ült, az állathordozót pedig az első utasülés mögé tette. Amikor megérkeztek a kórházhoz, Pandey kiszállt, és elkezdett körbesétálni, hogy a másik oldalon kiszedje házikedvencét,

de mielőtt kinyithatta volna az ajtót, a taxi elindult.

A képen Palash Pandey és macskája, Tux:

A férfi azonnal megpróbált kapcsolatba lépni a sofőrrel a Lyft alkalmazásán keresztül, de nem kapott választ.

A sofőr csak két órával később hívta fel a gazdit, hogy közölje, nincs nála Tux és azóta már számos utast felvett, így nem tudja hol van a macska. Így Pandey felvette a kapcsolatot a vállalat alkalmazottjaival, akik segítettek szórólapokat helyezni a kórház közelébe. Emellett Lyft munkatársai a cég közösségi oldalán bejegyzésekkel, valamint az alkalmazáson keresztül értesítésekkel próbálták felkutatni az elveszett háziállatot. Az együttes erőfeszítésnek hamar meglett az eredménye. Pandeyt hétfőn kora reggel értesítette a Lyft egyik alkalmazottja, hogy megtalálták Tuxot egy ingatlancég közelében a Jollyville Roadon.

A cica kiszáradt, bolhás lett és napok óta nem evett, de nem lett komolyabb baja.

A Lyft szóvivője elmondta, hogy a vállalat fizeti Tux állatorvosi számláit, és mindenben együttműködik a gazdával a macska felépülésében. A cég nem válaszolt a sofőrrel kapcsolatos kérdésekre, bár elmondták, hogy a jövőben mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne forduljon elő hasonló eset.

A címlapi kép illusztráció!

Forrás: Austin American-Statesman