A világ legtávolabbi hotele csak helikopterrel közelíthető meg

Sheldon Chalet, hotel, Alaska
A Sheldon Chalet minihotel
Vágólapra másolva!
Az alaszkai Denali Nemzeti Parkban található Sheldon Chalet (hegyi kunyhó) a világ egyik legtávolabbi és legexkluzívabb szállodája, ami 1800 méterrel a tengerszint felett, Észak-Amerika legmagasabb hegyének, a Denalinak az oldalában magasodik.
Vágólapra másolva!

Az alaszkai Denali Nemzeti Parkban található Sheldon hegyi minihotelbe igazi kihívás eljutni. Az ugyanis egy elszigetelt sziklán, 1800 méterrel a tengerszint felett, a Don Sheldon amfiteátrum fölött magasodik Észak-Amerika legmagasabb hegyének, a Denalinak a peremén.

A Sheldon Chalet minihotel Forrás: Youtube

A szállodához nem vezet sem autóút, sem gyalogút, és a legközelebbi város, Talkeenta légvonalban 88 kilométernyire van.

Ha bárki el szeretne oda jutni, akkor a Sheldon házaspárral kell egyeztetnie, mert csak nekik van repülési engedélyük a helyszínre.

A minihotel 1966 óta az ő tulajdonukban és üzemeltetésükben van, ekkor építették fel a közeli Mountain House-t, hogy a völgyet felfedező hegymászóknak pihenőhelyet biztosítson.

A Sheldon Chalet csak később, 2014-ben épült fel, amikor a család megtalálta Don álmai otthonát ábrázoló tervrajzokat. A férfi azonban az 1970-es években teljesen váratlanul meghalt. Az építkezéshez így tehát már a fia, Robert és menye, Marne fogott hozzá. Napjainkban a hotelt Robert és Marnie Sheldon, valamint fiuk, Ryan vezeti.

A Sheldon Chalet teljes egészében napenergiával működik, és egyszerre csak tíz vendéget tud fogadni, és elszállásolni. A szobákból pazar kilátás nyílik a hegyekre. Ha valaki az egész házat szeretné kibérelni, akkor 35.000 fontba (15 millió forintba) kerül éjszakánként.

A hotelben azonban nincs wifi, ezért aki itt szeretne eltölteni pár napot, készüljön fel arra, hogy teljesen elszakad a külvilágtól. A böngészés helyett azonban olyan élményekben lehet része, mint a melegben való kikapcsolódás, jégmászás és meteorzápor bámulás.

A minihotelben két szakács készíti a helyben beszerzett alaszkai alapanyagokból főzött ételkülönlegességeket, és minden egyes vendég személyre szabott menüt kap. A Sheldon Chalet egyik séfje korábban amerikai elnököknek és hollywoodi sztároknak főzött, míg a másik lelkes vadász és halász.

A vendégek rögtön megérkezésük tiszteletére egy alaszkai étel különlegességet és pezsgőt kapnak.

Forrás: Mirror