Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megalázó helyzetbe került egy kerekesszékes utas a Ryanair gépén

Ryanair, repülőgép
12 March 2020, Hessen, Frankfurt/Main: A plane of the budget airline Ryanair (front) rolls past two machines of the airline Lufthansa. Due to the effects of the corona virus, the number of passengers at the Rhine-Main Airport has dropped sharply. A US entry ban for Europe has further aggravated the situation. Photo: Andreas Arnold/dpa
Vágólapra másolva!
Miután egy órát kellett volna várakoznia egy ír kerekesszékes utasnak a segítség érkezéséig, saját maga mászott le a lépcsőn a repülőgépről a svédországi Landvetter repülőtéren. A repülőtér bocsánatot kért, a Ryanair az eset kivizsgálását ígérte, az utas azt mondta, nem ez az első eset, hogy a gépen ragad, miután már mindenki leszállt - írta a BBC.
Vágólapra másolva!

Az eset szombaton történt, az ír Adrian Keogh a Ryanair gépével utazott Svédországba, a gép a Landvetter repülőtéren landolt. A kerekesszékes férfivel ekkor közölték, hogy várnia kell egy órát, míg a segítség megérkezik, Keoghnak azonban fájdalmai voltak és a mosdót is használnia kellett, ezért úgy döntött, hogy

egyedül, fenéken leugrál a lépcsőn.

Vele volt a bátyja is, aki felajánlotta, hogy leviszi, de Keogh ezt elutasította, mondván, hogy felesleges megkockázatni, hogy mindketten leessenek a meredek fémlépcsőn.

A Landvetter repülőtér bocsánatot kért és "több előre nem látható eseményt" okolt a segítségnyújtás késedelméért. A Ryanair az eset után azt mondta, a repülőtéren a különleges segítségnyújtást egy harmadik féltől származó szolgáltató nyújtotta.

Keogh az Instagramon azt írta,

nem kér semmit, csak azt a szolgáltatást, amit fizetett, és hogy méltósággal tudjon utazni.

Címlapi képünk illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről