Dubajban a ramadán alatt sem áll le az élet

ramadán Dubaj
Vágólapra másolva!
Az iszlám világban megkezdődött a ramadán, és bár az előírás szerint az üzletek és éttermek napközben zárva lennének ilyenkor, Dubaj teljesen nyitva tart. Sőt, a bevásárlóközpontok és éttermek nyitvatartási idejét még éjfél utánig is meghosszabbítják azok kedvéért, akik a napi böjt után a családdal és barátokkal együtt szeretnék eltölteni az időt.
Vágólapra másolva!

A ramadán az iszlám holdnaptár kilencedik hónapja, amely idén március 23-án kezdődött, és várhatóan április 21-én ér véget. Ez az év legszentebb időszaka a muszlimok számára szerte a világon, amikor megemlékeznek a Szent Korán első verseinek kinyilatkoztatásáról Mohamed próféta előtt.

A ramadán jelentős része a napi böjt, amikor is a követők tartózkodnak minden ételtől és italtól a nappali órákban.

A napi böjt a napkelte előtti étkezéssel, a szuhurral kezdődik és az iftár étkezéssel zárul, miután lenyugszik a nap, ami egy örömteli alkalom a társasági életre.

Forrás: DET

Azok a turisták azonban, akik Dubaj híres hétvégi villásreggelijét szeretnék élvezni, vagy meglátogatnák a város különböző nevezetességeit, továbbra is megtehetik azt.

A Dubaji Operában megtartott iftár például egyedülálló étkezési élmény,

mivel ott élő szórakoztató műsorok is szerepelnek, például hagyományos arab zene- és táncelőadások, amelyek ünnepi hangulatot teremtenek a vendégek számára. Azok a látogatók pedig, akik szeretnének többet megtudni az Egyesült Arab Emírségek hagyományairól és szokásairól, ellátogathatnak a Sheikh Mohammed Kulturális Megértés Központjába (Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding).

Forrás: DET

A dubaji The Ramadan Night Market egy népszerű éves rendezvény, amely egyedülálló vásárlási és étkezési élményt kínál a ramadán szent hónapjában. A ramadán idején a legtöbb bevásárlóközpont, köztük a Dubai Mall, Dubai Hills Mall és a Mall of the Emirates meghosszabbítja a nyitvatartási időt, és késő éjszakáig tart nyitva, hogy a vásárlók a böjt leteltével nyugodtabban vásárolhassanak.

Ramadán etikett nem muszlimoknak

• Figyeljen oda a ramadán alatt arra, hogy kerülje az étel és ital fogyasztását, ha olyan emberek közelében tartózkodik, akik böjtölnek

• Öltözzön szerényen, nem kihívó, feltűnő módon a böjti órákban

• Hozza ki a legtöbbet a ramadán estéiből a bevásárlóközpont meghosszabbított nyitvatartási idejének, a közlekedési szolgáltatások és a legfontosabb látnivalók kihasználásával

A ramadán lezárultával az Eid al Fitr fesztivál a szent hónap végét jelzi, amely ebben az évben várhatóan 2023. április 21-re esik. Dubaj ilyenkor ünnepségekkel, izgalmas programokkal, tradicionális táncelőadásokkal, élő zenével és különleges showműsorokkal teszi pezsgővé az életet a nyilvános helyeken.