Falnak ütközött egy tajvani utasszállító futóműve leszállás közben – képek

Uni Air
Vágólapra másolva!
Nem sokon múlt a tragédia, amikor egy tajvani utasszállító futóműve leszállás közben egy védőfalba ütközött. A gép végül a két elvesztett kerék nélkül szállt le.
Vágólapra másolva!

Az Uni Air légitársaság ATR-72-212A típusú gépe a tajvani Tajpejből Nanganra tartott a fedélzetén 70 utassal és négyfős személyzettel. Körülbelül 40 perccel az indulás után a repülő már a leszálláshoz készülődött, de

túl alacsonyan közelítette meg a repülőteret,

és a jobboldali futóműve egy tengeri védőfalnak ütközött – írja az Aviation Herald.

Egy utas beszámolója szerint a látási viszonyok elég rosszak voltak. Bár a süllyedés alatt még a látta a tengeren a csónakokat, a repülőtér megközelítése során egyre csökkent a látótávolság. A repülőgép motorjai egyszer csak hirtelen felpörögtek, majd nem sokkal ezután becsapódást lehetett érezni. A gép orrát felhúzta a pilóta, és balra fordulva ismét emelkedni kezdett.

Az utasokkal közölték, hogy visszatérnek a tajpeji repülőtérre, és felkészülnek a kényszerleszállásra.

A személyzet arra kért mindenkit, hogy minden kézipoggyászt biztonságosan tegyenek el a tárolókba vagy az ülések alá, vegyék le a magassarkú cipőket, kitűzőket és szemüvegeket.

Körülbelül 80 perccel a felszállás után a pilóták alacsony magasságban megközelítették a tajpeji Szungshan repülőteret, ahol

kiderült, hogy mindkét jobboldali kereküket elvesztették az ütközés során.

Ennek ellenére az indulás után 100 perccel a repülő rendben leszállt, és senki sem sérült meg.

A leszállásról videó is készült.

A járat útvonala Forrás: FlightAware