Megújul a kismarosi kisvasút

Kismarosi kisvasút
Mk48-as dízelmozdony szerelvényével Kismaroson
Vágólapra másolva!
Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút - mondta Rétvári Bence kedden a kismarosi állomáson tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője közölte: a királyréti és kemencei múzeumvasút pályafelújítása mintegy 14 kilométeres szakaszt érint,

ami egymilliárd forint ráfordítást igényel.

További 420 millió forint költséget jelent 15 jármű és egy gőzmozdony felújítása, valamint 2 új jármű beszerzése. Ezen túl 92 millió forintból újítják fel a királyréti erdei vasút paphegyi műszaki kiszolgáló épületét.

Mk48-as dízelmozdony szerelvényével Kismaroson Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A királyréti vasút az idén áprilistól nem jár, várhatóan 2021-ig, a kemencei két szakaszon áll le a nyáron, és indul újra 2021 tavaszán. A Szob-Márianosztra-Nagyirtás-Nagybörzsöny vonal menetrend szerint, zavartalanul közlekedik és várja az utazóközönséget.

Rétvári Bence kiemelte: a kisvasút fontos szerepet játszik a Börzsöny és a családok életében,

a börzsönyi kisvasutakon évente több mint 150 ezren utaznak.

Ezért fontos a kormány számára is, hogy a börzsönyi kisvasutak is az utasok igényeihez igazodva, felújítottan várják a következő időszakban a közönséget.

A felújításról 2017-ben született kormányhatározat,

amelyben a királyréti mellett kisebb részben a kemencei kisvasút is érintett. A felújításokat az Ipoly Erdő Zrt. valósítja meg, a társaság a turisztikai támogatások lehívását követően lefolytatta a közbeszerzéseket, és már a munkavégzés is elkezdődött.

A talpfákat szedik fel munkások a királyréti kisvasút felújítás alatt álló pályáján Hártókútnál Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Horváth Barnabás, az Ipoly Erdő Zrt. főmérnöke emlékeztetett arra, hogy a kisvasút az 1890-es évek elején épült, 600 milliméteres nyomtávval, fa- és kőszállításra. Az 1950-es évek környékén indult el a személyszállítás irányába,

a vasúti pálya utolsó jelentős felújítása pedig 1978-ban történt,

akkor a nyomtávot 760 milliméteresre váltották. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kisvasutakon lehetőség van kerékpár szállítására is.