Kerékpáros paradicsommá válhat a Felső-Tisza vidéke

kerékpáros túra
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Minden együtt van ahhoz, hogy a Felső-Tisza vidéke kerékpáros paradicsommá váljon - jelentette ki az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Zsurkon.
Vágólapra másolva!

Révész Máriusz a magyar-ukrán határ közelében, Záhony és Zsurk között elkészült kerékpáros túravonal útirányjelző tábláinak ünnepélyes átadóján arról beszélt, a térségi civil szervezetek és a református egyház együttműködésében komoly európai uniós pályázat segíti a hálózat kialakítását.

Új kerékpárutak építése mellett kapcsolódó háttérszolgáltatások épülnek ki,

a program részeként körülbelül 130 kerékpárt lehet kölcsönözni ahhoz, hogy bárki számára két keréken elérhető és bejárható legyen ez a térség.

Képünk illusztráció Forrás: Facebook/ Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség - Maketusz

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei - a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) közreműködésével - a felső-tiszai, elsősorban a gátakon vezető kerékpárutakon végezték el a kitáblázást. A következő évben kiépülnek a kerékpáros szolgáltatások a meglévő szakaszokon, kijelölik az új szakaszokat, illetve az elképzelések szerint

létrejöhet a Nyíregyháza-Máriapócs-Nyírbátor közötti és a Debrecenig tartó kerékpárút is.

Ezzel együtt minden feltétel együtt áll ahhoz, egy valóban kerékpáros központtá váljon a térség, ahová nemcsak Magyarországról, hanem külföldről is sok turista fog eljönni - tette hozzá Révész Máriusz.