Keddtől ismét látogathatják a turisták az Országház épületét

Tripadvisor top nevezetességek 2018
10. Országház, Budapest, Magyarország
Vágólapra másolva!
Július 7-től ismét várja a látogatókat az Országház, a járványhelyzetre való tekintettel ugyanakkor korlátozásokat léptettek életbe.
Vágólapra másolva!

A látogatóknak a látogatóközpontban, az Országházban és az Országgyűlési Múzeum kiállítóhelyein

kötelező saját arcmaszkot viselni, vagy szájat és orrot eltakaró sálat, kendőt használni.

A kiállításokon kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak a látogatók számára, a másfél méteres távolságot pedig be kell tartani egymástól – áll az Országház Facebook-oldalán.

Az Országgyűlés Hivatala a magyarországi általános és középiskolás csoportok mellett az iskolai/önkormányzati/felekezeti/egyéb szervezésű nyári táborokat is invitálja, hogy

előzetes bejelentkezés után díjmentesen tegyenek látogatást az Országházban.

Az iskolai csoportok ezen az oldalon regisztráció után, míg a nem oktatási intézmények által szervezett táborok az [email protected] e-mail címen jelentkezhetnek. Az Országház-látogatásra érkező egyéni vendégek online megvásárolhatják a belépőjegyet ezen az oldalon.

Az Országház épülete Forrás: AFP/ONLY FRANCE/DOMINGO LEIVA/ ONLYWORLD.NET/Domingo Leiva

Az Országgyűlési Múzeum kültéri tárlatai, a Kőtár, illetve az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás hétfőtől vasárnapig 10:00–18:00 között tekinthető meg. A Kőtár látogatása mindennap 13:15 és 14:00 között, az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás 14:00 és 14:45 között technikai okok miatt szünetel.

Az Országgyűlési Múzeum három kiállítóhelye és két kültéri tárlata továbbra is ingyenesen tekinthető meg.