Megduplázódott a pünkösdi hosszú hétvégére megtett foglalások száma

koronavírus, illusztráció, kijárási korlátozás feloldása, vidék, nyitás, kinyitottak az üzletek, terasz, balatonpart, balaton, Balatonfüred, Tagore sétány
Balatonfüred, Tagore sétány
Vágólapra másolva!
Nyolc nap alatt megduplázódott a pünkösdi hosszú hétvégére megtett foglalások száma a Szállás.hu adatai szerint. Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula a legvonzóbb úti cél - közölte az online szállásfoglaló portál csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Mint írták, az idei pünkösd az első igazi hosszú hétvége, hiszen a húsvéti és a május elsejei pihenők alatt otthon maradtak az emberek. A korlátozásokat feloldó intézkedések óta, május 11. és 18. között viszont megduplázódott az oldalon leadott foglalások száma, és azóta is folyamatosan nő.

Szigetvári József, a Szállás.hu vezérigazgatója közölte: a pünkösdi hosszú hétvégére szóló foglalások kétharmada 50 ezer forint alatti kategóriát képvisel, az átlagos foglalási érték 49 ezer forint, ami mintegy 9 százalékos emelkedés a tavalyihoz képest.

A legtelítettebb nap május 30-a, szombat lesz. A többség átlagosan 2 éjszakára utazik.

A foglalások mintegy kétharmada ellátás nélküli, 16 százaléka félpanziós, és 1 százalék alatti azok aránya, akik teljes ellátást vagy all inclusive szolgáltatást kértek.

Balatonfüred, Tagore sétány Fotó: Hirling Bálint - Origo

Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula is ott van a legvonzóbb úti célok között, de sokan utaznak Nyíregyházára, Hévízre, Hajdúszoboszlóra, Miskolctapolcára és Pécsre is.

A szálláshelyek többsége egyébként tartotta az átlagos árszintet, nem emeltek árat az ünnepi időszak miatt.