Erős nyár jöhet a belföldi turizmusban

2020.05.21. 11:17

A beérkező foglalások számok május harmadik hetére elérték a 2019-es adat 90 százalékát, így erős nyarat és újjáalakuló, fenntartható turizmust prognosztizál a Szallas.hu.

A válság nemcsak leállást és üzemszünetet jelent, hanem változást is. Az utazni vágyók más igényekkel lépnek a piacra, ezáltal megváltoztatják azt– mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója. A tisztaság, a távolságtartás és az aktualizált szállásadatok szerepe nőni fog. Az emberek nagyobb bizonytalansága miatt különösen fontos, hogy a szálláshelyek lemondási díj nélkül biztosítsanak rugalmas feltételeket.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock/ ophotography

Az új igényekre reagálva a cégcsoport több fejlesztést is végrehajtott.

  • Előkészítették az online fizetési lehetőség bevezetését, hogy ezzel is egyszerűsítsék a folyamataikat, és megvalósítsa a teljesen digitális, érintésmentes fizetést.
  • Tovább építik felületükön a szálláskínálat mellett a kereshető, belföldi látnivaló-adatbázist is, mellyel céljuk a hazai úti célok választására inspirálni a vendégeket.
  • A belföldi foglalások mellé járó kedvezménykuponok további bővítésével lehetőséget adnak a belföldi turisztikai szolgáltatóknak, hogy a válság után látható és vonzó programok legyenek a vendégek számára.
  • Bevezették a Patyolattiszta szűrőt, mellyel a vendégvisszajelzések alapján 9-es értékelés feletti tisztaságú szálláshelyeket jelölik.
  • Lehetőség van a sikeres foglalások "függővé" tételére, ahol a felhasználó és az ügyfélszolgálat egy távoli dátumra tolja a foglalást.
  • Lemondási díj nélkül lemondható és előleg nélkül foglalható szálláshelyek szűrőt vezettek be a kockázatmentes foglalások megtételéhez.
  • Koronavírus blogot indítottak a vendégeknek és a szállásadóknak a gyakran ismétlődő kérdések mentén

KAPCSOLÓDÓ CIKK