Így élvezték a görögök az első napot a strandon – képek

2020.05.18. 11:57

A Görögországot elárasztó hőhullám miatt is sokan mentek ki a hétvégén a tengerpartokra, miután a kormány szombattól lehetővé tette 515 strand újranyitását a biztonsági előírások betartása mellett.

Görögországban szombattól újranyithatott több mint 500 strand, a látogatókra és a fenntartókra azonban szigorú előírások vonatkoznak. A fizetős strandokon 1000 négyzetméterenként mindössze 40 ember tartózkodhat egyszerre. A napozóágyak és napernyők között legalább négyméteres távolságot kell tartani, és egy időben csak két napozóágy lehet egymás mellett. A bárok csak elvitelre árulhatnak ételt és italt, alkohol és zene nincs.

Az alábbi képre kattintva megnézhet egy galériát arról, milyen volt az első nap egy Athénhoz közeli strandon, ahol 40 fok körüli hőmérsékletet mértek a hétvégén!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: NurPhoto via AFP/Panayotis Tzamaros/NurPhoto/Panayotis Tzamaros

Görögországban eddig 2834 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és 163-an haltak meg a járványban, ami alacsonynak számít más európai országokkal összevetve. A kormány júliustól tervezi megnyitni az országot a külföldi turisták előtt, a repülővel külföldről érkezőktől azonban a felszállás előtt egy 72 óránál nem régebbi koronavírus-tesztet követelnek majd meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK