Egy magyar szálloda már nem fogad külföldi vendégeket

Royal Club Hotel
A visegrádi Royal Club Hotel
Vágólapra másolva!
Az országban egyelőre egyedülálló intézkedést vezetett be a visegrádi Royal Club Hotel: törlik a külföldről érkezők foglalásait. Csak csütörtökön, a déli órákig 22 külföldi foglalást kellett visszamondaniuk – közölte Belán Miklós igazgató.
Vágólapra másolva!

Az intézkedésre a magyar vendégek védelmében került sor, mint arról az érintett külföldieket is tájékoztatták.

A Kínából érkező foglalásokat már másfél hónapja elutasítják

– hangsúlyozta az igazgató. Belán Miklós azt mondta, a magyarok részéről eddig nem voltak jellemzőek a lemondások, az érdeklődő telefonok annál inkább.

A visegrádi Royal Club Hotel Forrás: Royal Club Hotel

"A helyzetre tekintettel átalakítottuk a lemondási szabályzatot, így akik nálunk foglaltak, akár közvetlenül az érkezés dátuma előtt is lemondhatják a foglalást, a befizetett előleget pedig visszakapják. Az új szabályzatoknak köszönhetően stabilan tudjuk tartani a foglalási trendeket" – közölte az igazgató.

Mit tehet egy szálloda a kialakult helyzetben?

A szállodában a szokásos tisztítási gyakorlatok mellett

folyamatos fertőtlenítést végeznek azokon a helyszíneken, amelyeket gyakran megérintenek.

A hotel jelenleg 50 százalék kedvezményt biztosít a szobaszervizből, így a megszállóknak nem szükséges az étteremben, egymás közelségében étkezniük, de a biztonságot szolgálják az ajánlott külsős programok, egyéni túralehetőségek is. Fertőtlenítő készülékeket helyeztek ki a mosdókban és a közösségi terekben, a személyzet pedig folyamatosan kesztyűt hord.

Féláron a szobaszerviz Forrás: Royal Club Hotel

Szorosabb adminisztrációt is bevezettek: felveszik az összes vendég adatait, akkor is, ha csak vacsorázni fordulnak meg náluk. Ha valaki megbetegszik, a hatóságok így könnyen vissza tudják keresni, kivel érintkezett az illető.

Drámai adatok

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a héten drámainak nevezte a koronavírus hatását a turizmusra. Guller Zoltán szerint a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adataiból az látszik, hogy napról napra nő a visszamondások száma, a márciustól induló három tavaszi hónapra összesítve a külföldi vendégektől érkezett közel 163,5 ezer foglalás 24 százalékát mondták le.

A belföldi foglalások közül a külföldiekhez képest arányaiban kevesebbet, 14,9 százalékot mondtak le.

Budapesten a foglalások visszamondásának aránya Kína (57 százalék) és Izrael esetében (44 százalék) a legmagasabb. A visszaesés vidéken nem ilyen mértékű, a húsvéti foglalások megmaradtak, 10-15 százalékos a lemondások aránya. A nyári szezon a reményeik szerint megmenthető - mondta a vezérigazgató.