Lázadás Ferihegyen, nem indult el időben a Ryanair egyik gépe

Ryanair, sorban állás
Ryanair low cost airline as seen in Thessaloniki's international airport "Makedonia". Ryanair uses SKG airport as a hub with local crew. The airline operates currently 464 Boeing 737-800 and has an order for 16 same airplanes and 135 Boeing 737 MAX 8. July 28, 2018 - Thessaloniki, Greece (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hajnalban kellett volna felszállnia Ferihegyről egy Kanári-szigetekre tartó Ryanair-gépnek, azonban nem indult el időben, az utasok pedig nagyon dühösek lettek, ráadásul nem is tájékoztatták őket, sőt rendőrt hívtak rájuk - írja a Blikk. A gép végül közel hatórás késéssel szállt fel.
Vágólapra másolva!

A lap egyik olvasójától tudta meg, hogy kedd reggel 6:30-kor indult volna a Ryanair járata Gran Canariára, vagyis a Kanári-szigetek egyikére. A repülőbe időben beszállt minden utas indulásig, azonban a gép nem szállt fel, túlsúlyra hivatkoztak.

Ezután órákon keresztül Ferihegyen vesztegeltek a reptér egyik eldugott szegletében. A Blikk úgy tudja, hogy

az utasokat semmiről nem tájékoztatták, és senkit nem engedtek kiszállni.

- írta a lap olvasója.

A Blikk úgy értesült,

az utaskísérők rendőrt hívtak az utasokra.

A helyszínre a rendőrök mellett a mentők is kiérkeztek korábban, illetve a pilóta a gépből kiszállva egyeztetett a hatóságokkal.

A Liszt Ferenc reptér hivatalos oldalán most már azt látni, hogy a repülő 12:19-kor elindult.

Forrás: bud.hu

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a Ryanair légitársaságnak nem ez az első botránya ebben a hónapban. Február elején több utas rosszul lett, kettőt újra kellett éleszteni az egyik budapesti járaton.