Torkos-toros hétvégével bővül a Csabai Farsang programkínálata

Csabagyöngye Kulturális Központ
A Csabagyöngye Kulturális Központ
Vágólapra másolva!
Hétfőn veszi kezdetét a 18. Csabai Farsang rendezvénysorozat. Egy hónap alatt tíz zenekar ad koncertet több mint ötven közreműködővel, a rendezvényekre legalább háromezer embert várnak.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a tradicionális és modern maszkok világát bemutató kiállítással veszi kezdetét a program, amelynek legnagyobb eseménye hamvazószerdán, a hagyományos farsangi időszak zárásakor lesz, akkor Balázs Fecó ad koncertet – mondta el a szervező Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese, Forczek Győző. Február 4-én a Grassalkovich vonósnégyes lép fel, 8-án az Alvin és a Mókusok, 13-án Tátrai Tibor és az Ivan and the Parazol koncertezik, 21-én Random Trip lesz Pásztor Annával.

Február 22-én a hagyományőrzés kerül előtérbe,

tűzzsonglőr bemutatóval egybekötött télűző kiszebáb égetésre kerül sor a központ melletti stégen, és speciális helyszínen, a csónakház tetején lesz egy félórás koncert. Ugyanezen a hétvégén szervezik meg a hagyományos házipálinka-verseny. A programsorozatot két ráadás eseménnyel is kiegészítették, február 28-án diákönkormányzati bál lesz, 29-én pedig Péter-Szabó Szilvia ad koncertet.

A Csabagyöngye Kulturális Központ Forrás: Visitbekescsaba.com/ Seres Sándor

Opauszki Zoltán önkormányzati tanácsnok elmondta, hogy idén első alkalommal komplex turisztikai csomagot kínálnak a február 21-23-i, kiemelt hétvégére, amelynek a Torkos-toros hétvége nevet adták.

A program kínál zenés disznóvágás-bemutatót, a város nevezetességeit a vendégekkel megismertető Harruckern-túrát, és télűző maskarás felvonulást az Élővíz-csatornánál.

Varga Nelli kommunikációs vezető kiegészítésként elmondta, hogy február 4-én a Molnárházban a régi csabai szokásokat elevenítik fel, a kulturális központ különböző intézményegységeiben pedig farsangi játszóházakat szerveznek a hónap során. A programokról bővebben a www.csabagyongye.com oldalon lehet informálódni.