Közös kerékpárkölcsönző köti össze Esztergomot és Párkányt

Mária Valéria Bike
Közösségi kerékpárok Párkányban
Vágólapra másolva!
Február elsejétől használható Esztergom és Párkány közös kerékpárkölcsönző rendszere, melyet közel 300 millió forintos költséggel hoztak létre az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül.
Vágólapra másolva!

A kerékpárok tárolására 14 gyűjtőállomás létesült, melyből hat Párkányban és nyolc Esztergomban található – mondta el a párkányi városházán tartott sajtótájékoztatón a kivitelező T-Systems Magyarország Zrt. képviselője. Kiss Bálint projektvezető hozzátette:

a Mária Valéria Bike nevet viselő rendszerben 60 hagyományos és 45 elektromos kerékpár bérelhető.

A járműveket és a dokkolókat alvállalkozóként a Neuzer Kft. szállította.

Közösségi kerékpárok Párkányban Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az új beruházással egy időben az Esztergomban már meglévő bringakölcsönzési rendszer, az ebi is megújult, és kompatibilissé vált az új rendszerrel - mondta a projektvezető.

A két rendszer együtt 20 állomásból, 278 dokkolóból és 165 kerékpárból áll.

A rendszer használatához regisztrálni kell a www.mvbike.eu oldalon. Válthatók 1, 3, valamint hétnapos jegyek. Az éves bérlet 6500 forint, a féléves 4000 forintba kerül, fizetésnél forint és euró között lehet választani.

Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere (b), Szabó Eugen, Párkány polgármestere (k), Kiss Bálint, a T-Systems Magyarország Zrt. projektvezetője közösségi kerékpárokon halad át a Mária Valéria-hídon Párkányból Esztergomba Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szabo Eugen, Párkány polgármestere elmondta, a közös rendszer lehetővé teszi a két város lakosai, valamint a turisták számára, hogy a bérelt kerékpárt bármelyik dokkolóból kivegyék, és a tetszőleges állomáson tegyék vissza. Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere kiemelte,

Esztergom és Párkány önkormányzatai ezzel is szeretnék ösztönözni a lakosokat és a turistákat, hogy utazásaikhoz a két város területén környezetkímélő megoldásokat alkalmazzanak.