Most száraz lábbal is bejárhatja a miskolctapolcai barlangfürdőt

2020.01.14. 11:24

Az utóbbi évekhez hasonlóan idén januárban is karbantartás lesz a Miskolctapolca Barlangfürdőben. A felújítás idején különleges keretek között tart nyitva a fürdő: lehetőség lesz száraz lábbal bejárni a barlangrészeket és a medencéket.

A vendégek teljes biztonsága érdekében évről-évre visszatérő feladat a barlangi rész sziklafalazatának ellenőrzése, javítása – írja közleményében Miskolc polgármesteri hivatala. A munkát minden esetben alpintechnikai módszerrel és kézi szerszámokkal végzik. A szükséges javításokhoz habbetont használnak, melynek színe nem tér el a sziklafalétól, így a javítás nem látható. A fürdő területén lévő termálkút karbantartása is ilyenkor történik.

Egy medence használat közbenForrás: Miskolctapolca Barlangfürdő

A munkálatok január 20. és január 31. között zajlanak, melyek ideje alatt a fürdő és a gyógyászati részleg, az Aquaterápia is zárva tart. A nyitás időpontja 2020. február 1. szombat reggel 9:00 óra.

Bepillantás a barlangfalak mögé

Ebben az évben is lesz szárazlábas gyalogtúra a barlangfürdőben. Január 25 - 26 - 27-én, pénteken, szombaton és vasárnap várják azokat, akik kíváncsiak arra, milyen Európa egyedülálló, természetes barlangfürdője, úgy, hogy a medencékben nincs víz. A vendégek bepillantást nyerhetnek a „barlangfalak" mögé, képet kaphatnak a fürdő üzemeléséről, de bemehetnek olyan elzárt területekre is, ahová fürdőző vendégként a hétköznapokban nem nyílik lehetőség.

A túrán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyre jelentkezni január 23-ig a +36-46/560-030-as telefonszámon lehet reggel 9 és 16 óra között.

KAPCSOLÓDÓ CIKK