Farsangnyitó Dalidó lesz Debrecenben

Dalidó
Vágólapra másolva!
Farsangnyitó Dalidót rendeznek a hétvégén Debrecenben. A több évszázados cívis hagyományt 2013-ban élesztették újra, s azóta minden év elején megtartják.
Vágólapra másolva!

Debrecenben évszázadokon át rendeztek a vízkereszt utáni első hétvégén Dalidót, amikor a céhek mesterei, legényei, inasai együtt ünnepeltek a város polgáraival, jelmezes felvonulást és táncmulatságot tartottak – mondta Puskás István, Debrecen kulturális alpolgármestere. Hozzátette, a Dalidó a szakmák ünnepe is, utalva arra, hogy négy éve a helyi szakképző iskolák is bekapcsolódtak a programokba.

Forrás: Facebook/Kölcsey Központ Debrecen‎

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja hozzátette: az idén tizenegy tagintézményük várja érdekes programokkal a Dalidó vendégeit. Szerinte ez olyan találkozási lehetőség, amelyen megmutathatják a családoknak,

mit jelen ma, a 4. ipari forradalom korában iparosnak lenni.

A sajtótájékoztatón kiállítás keretében adtak ízelítőt a folyamatból: a kovácsoltvas pásztorkampótól a 3D-s nyomatásig követhették nyomon az érdeklődők a kézművesség, az ipar fejlődését.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. igazgatója a Kölcsey központban szombaton látogatható programok közül kiemelte a "langaléta garabonciások" gólyalábas vásári komédiáit, az ANN-DROID - Egy robotlány csodálatos kalandjai című produkciót, a jelmezmustrát, az állatok farsangját és a Kifli zenekar produkcióját.