Elsöpörte a koronavírus-járvány a világ leghosszabb repülőjáratát

A Qantas tervezett Airbus A350-es gépe
Vágólapra másolva!
2023-ra állította volna menetrendbe a világ leghosszabb légi járatát a Qantas London és Sydney között, az ausztrál légitársaság azonban most jegelte a tervet a koronavírus-járvány miatt előálló új helyzet miatt.
Vágólapra másolva!

Két rekordot is megdöntött tavaly novemberben a Qantas légitársaság, amikor kísérleti repülést hajtott végre Londonból Sydneybe: 17 800 kilométerével ez volt a legnagyobb távolság, amit egy kereskedelmi utasszállító megtett,

a 19 óra 19 perc pedig a leghosszabb repülési idő.

A kísérlet annak a Project Sunrise névre elkeresztelt tervnek volt a része, amelynek keretében több extra hosszú járatott állítottak volna menetrendbe 2023-ig, többek között például Sydneyből New Yorkba is.

A Qantas hosszú utakra tervezett Airbus A350-1000-es gépe Forrás: Qantas

A projekt megvalósítására az ausztrál légitársaság az Airbusszal szövetkezett, és elő is készítették 12 darab átalakított A350-es gép megvásárlását. A döntést az ütemezésről az elmúlt hetekben kellett volna meghozni, a koronavírus-járvány azonban közbeszólt.

– nyilatkozta a tervvel kapcsolatban a Bloombergnek Alan Joyce vezérigazgató. A halasztásról az Airbusszal is tárgyalnak, hiszen a jelenlegi körülmények nem tesznek lehetővé egy akkora megrendelést.