Az Országos Kéktúra a világ legjobbjai között

bükki kéktúra
Vágólapra másolva!
A 2020-ra leginkább ajánlott 25 utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic nemzetközi honlapja. A túraútvonal olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári sivatag, az ausztriai Hochalpenstrasse vagy a Grand Canyon vadregényes sziklavilága.
Vágólapra másolva!

A hazai túramozgalom teljes útvonalának részletes, szakaszonkénti ismertetője számtalan útba eső látnivalóval együtt elérhető magyar, angol, német és szlovák nyelven a Magyar Természetjáró Szövetség online útikönyvében, a Természetjáró.hu honlapon, valamint a hozzá tartozó, ingyenes Természetjáró applikációban – írta a hírre reagálva a Magyar Természetjáró Szövetség.

Ez akár offline módban is alkalmas terepi navigációra,

és a felhasználói felülete a mobil készülék nyelvét követi, ezért reményeik szerint nem csupán a magyar, hanem a helyismeret nélkül érkező külföldi turistákat is végigvezeti az Országos Kéktúrán.

Forrás: Turista Magazin/Lánczi Péter

A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai koordinálásban működő Országos Kéktúra útvonala 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal. Eddig ezt a távot már több mint 6700-an teljesítették.

Az Országos Kéktúra útvonala Forrás: OKT