Súlyos vád: a pilóták kukkolták az utasokat a mosdóban

Southwest Boeing 737
Vágólapra másolva!
Beperelte cégét a Southwest Airlines egyik alkalmazottja, mert állítása szerint a pilóták a pilótafülkében élőben nézték, mi történik a mosdóban. A légitársaság tagadja, hogy kamera lett volna a vécében.
Vágólapra másolva!

A benyújtott kereset szerint Renee Steinaker stewardessként teljesített szolgálatot 2017. február 27-én a Southwest Airlines Pittsburgh-ből Phoenixbe tartó járatán. A kapitány vécére akart menni, ezért a protokollnak megfelelően behívta Steinakert, hogy két fő legyen a pilótafülkében. A stewardess meglepődve látta, hogy a kapitány ülésétől balra egy Ipad volt letéve az ablak mellé, amelyen keresztül élőben láthatta a kapitányt a mosdóban.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Daniel Slim

Az első tiszt állítólag zavarban volt, és azzal magyarázta a dolgot, hogy ez új biztonsági előírás – írja az Azcentral. A stewardess telefonjával képet készített az eszközről. A kereset szerint a pilóták azzal is megszegték a protokollt, amikor a leszállást követően idő előtt elhagyták a pilótafülkét, és

ott egy éles fegyvert hagytak őrizetlenül.

Annak ellenére, hogy Steinaker jelentette az esetet a légitársaságnak, a pilóták a következő járatukat is folytathatták, és ma is repülnek. A stewardess szerint felettesei nyomást gyakoroltak rá, nehogy kitudódjon az eset.

Csak egy rossz vicc volt?

A légitársaság közleményében azt írta, hogy a Southwest nem helyezett el kamerákat a vécékben, és a folyamatban lévő perről nem akarnak többet mondani. Később mégis kiegészítették azzal, hogy két éve, amikor az eset történt, kivizsgálták azt, és az érintett személyzettel rendezték a helyzetet.

Megerősítették, hogy nem volt kamera a mosdóban,

és „az incidens egy helytelen vicckísérlet volt, amit a társaság nem nézett el".