Egyszerűsödik a vízumigénylés Szentpétervárra és környékére

2019.09.23. 12:03

Október 1-jén életbe lép az a vízumkönnyítési rendelet, amely szerint lehetővé válik egy új típusú vízum igénylése Oroszországba.

Az új vízum egyszeri üzleti és turistacéllal igényelhető elektronikus úton, ingyenes lesz és egy hónapnyi érvényességen belül 8 nap tartózkodást tesz lehetővé Szentpéterváron és Leningrád megyében – írja a Külügyminisztérium konzuli szolgálata. Az Európai Unió összes tagállama, így Magyarország állampolgárai is igényelhetik az új vízumfajtát ezen a linken.

Szentpétervár bővelkedik a látnivalókbanForrás: Shutterstock/ Kanuman

A kérelmezéshez ki kell tölteni egy online lapot, amire négy naptári napon belül megérkezik az elektronikus vízum. Az e-vízumot kinyomtatva vagy mobilra letöltve kell bemutatni a szállító cégnek, majd a határőrnek. Nagy könnyebbség, hogy a vízumhoz nincs szükség meghívólevélre, és díjat sem kell fizetni érte. Október 1-jétől azok vehetik igénybe, akik repülővel, hajóval, autóval vagy gyalog lépnek be az érintett területre, vonattal utazva viszont egyelőre nem érvényes. Korábban már hasonló e-vízumot vezettek be Oroszország távol-keleti területére, valamint a kalinyingrádi régióra.

Budapestről jelenleg a Wizz Air kínál közvetlen légi járatot Szentpétervárra. A lenyűgöző városról itt írtunk korábban beszámolót.

KAPCSOLÓDÓ CIKK