Ősszel is nyitva a Balaton

Balaton-felvidék szőlőhegyek
Vágólapra másolva!
Idén 284 szálláshely és 140 étterem, büfé, cukrászda csatlakozott a Nyitott Balaton elnevezésű akcióhoz, amelynek keretén belül azt szeretnék bebizonyítani, hogy van miért a Balatonra utazni az őszi időszakban is. Az egész régiót átfogó kampányt a szüreti időszakhoz és a Márton napi eseményekhez igazították. November 10-ig több mint száztíz programot is szerveznek azért, hogy a Balatonra több turista érkezzen ősszel.
Vágólapra másolva!

Az akciót 11. alkalommal szervezik meg, középpontjában a balatoni borok, ételek és az aktív programok állnak – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Számos borospince ingyenes borkóstolót is tart azoknak, akik a Nyitott Balaton oldaláról letöltik az akcióhoz kapcsolódó kuponlapot.

A Balaton több pontján a természetért rajongóknak vezetett kerékpáros- és gyalogtúrákat is szerveznek, amit összekötöttek a több mint száz pecsételő pontból álló tókerülő élménytúrával.

Forrás: Turista Magazin archív/Gulyás Attila

Ebben az időszakban minden hétvégére jut egy-egy fesztivál, amelyekre várják a felnőttek mellett a gyerekeket is. Ilyen például a gyenesdiási Szüreti Vígasságok vagy a siófoki Sör és Csülök Fesztivál, az alsóörsi Horgásznap és Halfőző Verseny, az ugyancsak siófoki Halfesztivál, a balatonföldvári Töklámpások éjszakája és a Márton-napi családi fesztivál Hévízen.

Ebben az időszakban a Balatoni Hajózási Zrt. több sétahajót is indít.

A gyerekeket Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatain várják. Ezeket több alkalommal és több helyszínen szervezik meg.

Mint Fekete Tamás mondta, amennyiben a Magyar Turisztikai Ügynökség tervei megvalósulnak, a következő években tovább nőhet a régió forgalma, hiszen a Balaton térségében 2020 végéig összesen 18 uniós fejlesztést hajtanak végre 20 milliárd forintból, közülük kiemelkedik a Balatonfüredet, Hévízt, Tihanyt és Badacsonyt érintő beruházás. 120 balatoni panzió is megújul, emellett 10 szállodát újítanak fel, és 13 új szálloda is épül.

További információk itt találhatók.