Ezek lettek az év fürdői

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő felülnézetből
Vágólapra másolva!
Ezen a nyáron már ötödik alkalommal versengtek a hazai fürdők egymással az Év Fürdője közönségszavazáson. Az idei győztesek: egy nagy visszatérő, egy építészeti különlegesség és egy nagyváros legkisebb fürdője.
Vágólapra másolva!

Az Év Fürdője közönségszavazásban 2018. június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában – az év fürdője, az év regionális fürdője és a helyiek kedvenc fürdője – közel 200 intézmény versenyzett. A szavazást a Termálfürdő.hu szervezte, a versenyben összesen 153 ezer szavazat érkezett.

Az év fürdője: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

A harkányi fürdő a 80-as évekig az ország egyik legismertebb és leglátogatottabb fürdője volt. A 90-es évektől kezdve némileg lemaradt a versenytársaitól, és csak az utóbbi néhány évben zárkózott fel újra a legnépszerűbb fürdőhelyek közé – írja ismertetőjében a szervező cég.

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő felülnézetből Forrás: MTI/Sóki Tamás

A 13,5 hektáros ősfás parkban található strandon 2016-ban szabadtéri csúszdapark épült, 2017-ben fedett gyermekvilággal, idén pedig egy komplett wellnessrészleggel és modern szaunavilággal bővült a fürdő. Harkányban tovább folytatódnak a beruházások, a beltéri medencék megújulnak és élményelemekkel egészülnek ki, a későbbiekben pedig egy kültéri gyermekvilág is épül majd.

Itt található az ország talán legsokoldalúbban alkalmazható gyógyvize,

amely mozgásszervi panaszok mellett bizonyítottan jótékony hatással van nőgyógyászati és bőrbetegségekre is. A gyógyulást pedig a város mikroklímája, a napsütéses órák magas számának köszönhető melegebb időjárás is elősegíti.

Az év regionális fürdője: Hagymatikum Makó

Az egyedi hangulatú Hagymatikum fürdő Makovecz Imre tervei alapján épült 2012-ben, és magán viseli a híres építész jellegzetes stílusának jegyeit. A látványvilág mellett a fürdő különlegessége a gyógykezelések során alkalmazott marosi gyógyiszap.

A makói Hagymatikum Forrás: MTI/Rosta Tibor

A fürdőben a 15 medence és a 4 csúszda mellett 9 szauna is található, köztük olyan specialitások, mint a gyógynövényes szauna. A Hagymatikumban hamarosan családi és élményzóna, három beltéri csúszda és egy kültéri medence épül koktélbárral. Tervezés alatt áll egy szálloda is, amely szintén a fürdő területén fog felépülni.

A helyiek kedvenc fürdője: Miskolctapolcai Strandfürdő

Miskolc három fürdője közül a legkisebb a Miskolctapolcai Strandfürdő, amely nem tévesztendő össze a közelében található világhírű Barlangfürdővel.

A Miskolctapolcai Strandfürdő Forrás: Facebook/Miskolctapolcai Strandfürdő

A helyiek körében ismert és kedvelt strand wellnessrészlege egész évben várja a vendégeket, de népszerűségét a szezonálisan nyitva tartó úszómedencének, fokozatosan mélyülő családi medencéjének valamint röplabda- és lábteniszpályáinak köszönheti. A strand egy 12 milliárd forintos beruházás keretében nagy fedett élményfürdővel bővül.

Idén nagy volt a küzdelem az első helyekért

A Miskolctapolcai Strandfürdő korábbi harmadik, illetve második helyezései után tudta megszerezni a győzelmet. A Hagymatikum és a harkányi fürdő győzelme azonban a korábbi eredmények tükrében némi meglepetést okozott, mivel bár eddig is az első 10 között szerepeltek,

legjobb eredményük egyaránt a tavalyi hatodik hely volt.

A korábbi szavazások során a győztes minden kategóriában magabiztosan nyert, idén azonban mind az év fürdője, mind az év regionális fürdője kategóriában az utolsó napig kiélezett volt a verseny. A második helyezettek – a korábbi kétszeres győztes Hungarospa Hajdúszoboszló és a kiskunmajsai Jonathermál – arányaiban és összességében is kevés szavazattal maradtak le a győzelemről.

További országos eredmények itt láthatóak, megyékre bontva pedig ide kattintva tekinthetőek meg.