Még a kutyások sem mind mennek kutyabarát helyre

kutya utazás
Vágólapra másolva!
Még a kutyatartók nagy része sem viszi magával a kutyáját étterembe, hotelbe, és minden negyedik magyar elkerüli a kutyabarát vendéglátóhelyeket – derült ki egy friss kutatásból.
Vágólapra másolva!

Manapság egyre több étterem, szálloda teremti meg annak lehetőségét, hogy a vendégek magukkal hozzák kutyájukat egy-egy vacsorára vagy nyaralásra. De vajon valós piaci igényeken nyugszik ez a trend, vagy egyszerűen divat lett kutyabarátnak lenni? A Marketing Professzorok Kft. online kutatása során 1004 magyar felnőtt adott választ a kérdésekre.

Forrás: Shutterstock/ otsphoto

A kutatásban felülreprezentáltak voltak a kutyások az átlag magyar valósághoz képest, hiszen a válaszadók 77%-a tart kutyát. Ennek ellenére a kutyabarát helyek megítélése korántsem volt pozitív minden esetben.

A kutyatartók fele soha nem vinné magával étterembe a kutyáját,

és csupán 5,2%-a nyilatkozott úgy, hogy mindig a kutyájával megy mindenhova, így nem tudja nélkülözni egy-egy étterem meglátogatása során sem.

A felmérésben megnézték, hogy hány ember nem veszi zokon, ha az általa választott étteremben a szomszéd asztalnál kutyust is vendégül látnak.

A teljes lakosság 24,5%-a soha nem választana kutyabarát éttermet,

és még a kutyások egy része sem ragaszkodik kedvencéhez egy étteremben. Csak a vendégek csak 43% tartja teljesen elfogadhatónak a kutyabarát helyek létezését.

Forrás: Shutterstock/ Christin Lola

Hasonló eredmények jöttek ki a szállásadókat illetően is. A vendégek majdnem 70%-a nem akar feltétlenül ott aludni, ahol lehet, hogy korábban egy kutya feküdt. A kutyatartók 80%-a gondolja úgy, hogy foglalkoznia kell azzal, hogy ne zavarja a kutyája mások étkezését, és körülbelül ugyanennyien gondoskodnak arról is, hogy

a kutyájuk ugatása ne zavarja a szomszédokat, például egy szállodában sem.

Abban viszont kutyások és nem kutyatartók egyöntetűen (94%) egyetértenek, hogy a szigorúbb törvényi szabályozással, a kutyások és a nem kutyások szétválasztásával megoldhatóak lennének a problémák, és a felelőtlen kutyatartókat is komolyabban kellene a hatóságnak venni.