Legalább hat ember meghalt egy villámárvízben egy kenyai nemzeti parkban

2019.09.02. 12:40

Villámárvízben meghalt egy kisebb turistacsoport több tagja a kenyai Hell's Gate Nemzeti Parkban, hat ember holttestét megtalálták, a hetedik eltűnt - közölte hétfőn a kenyai állami természetvédelmi szolgálat. Az eset miatt a hatóságok lezárták a parkban a Rift-völgy szurdokait.

A turisták indai származású kenyaiak voltak, illetve volt köztük egy indiai állampolgár, és volt egy kenyai sofőrjük.  Az áldozatok között két gyerek és két nő is van.  A baleset vasárnap este történt a fővárostól, Nairobitól 70 kilométerre északkeletre. A park szurdokaiban gyakoriak a villámárvizek az esős időszakokban.

Rendőrök viszik az egyik áldozat holttestétForrás: MTI/AP/-

Még ha a környéken nem is esik, a távolabb lehulló esővíz eláraszthatja a hegyszorosokat – figyelmeztetnek gyakran a helyi hatóságok. 

A Hell's Gate Nemzeti ParkForrás: Biosphoto/Michel & Christine Denis-Huot / Biosphoto/Michel & Christine Denis-Huot

Már több hasonló tragédia történt a parkban, ezért a hatóságok a völgy mentén végig kialakítottak menekülő útvonalakat.

Az 1984-ben alapított nemzeti park világhírű természeti szépségei miatt nemcsak a turisták körében népszerű, hanem gyakori filmforgatási helyszín: itt is forgatták többek között a Lara Croft: Tomb Raider – Az élet bölcsője című filmet, de inspirációként szolgált az 1994-es Az oroszlánkirály-hoz is.