Életet mentettek a Wizz Air utaskísérői

Vágólapra másolva!
Egy utas rosszul lett a Wizz Air egyik Spanyolországból Budapestre tartó járatán, de az utaskísérők gyors és professzionális fellépésével sikerült megmenteni az életét - közölte a légitársaság. 
Vágólapra másolva!

Az utas tíz perccel a leszállás megkezdése előtt lett rosszul. A személyzet rögtön a segítségére sietett, és megállapította, hogy

epilepsziás roham tüneteit mutatja, majd pedig megszűnt a légzése.

Az egyik utaskísérő azonnal megpróbálta újraéleszteni az utast, ám az utas állkapcsának izmai begörcsöltek. Az utaskísérő egy határozott mozdulattal szabaddá tette a légutakat, így az utas újra lélegezni kezdett, és magához tért.

A kapitány eközben intézkedett, hogy Budapesten szakértő orvosi segítség várja a járatot, illetve a fedélzeten is volt egy orvos, aki a kapitány kérésére bekapcsolódott az ellátásba. Az utasnak a személyzet oxigénmaszkot is biztosított. Miután a repülőgép leszállt Budapesten,

az utas az orvosi segítséggel és családjával együtt elhagyta a fedélzetet.

Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: "Utaskísérőink professzionális kiképzése, lélekjelenléte és határozott fellépése megmentett egy életet. Büszkék vagyunk elkötelezett és minden helyzetben helyt álló munkatársainkra, akik kulcsszerepet játszottak abban is, hogy a Wizz Airt nemrég a világ tíz legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé válasszák."