Dupla sztrájkot hirdetett őszre a Ryanair

Vertical Horizontal ILLUSTRATION PLANE AIR TRAVEL AIRLINE RUNWAY LOGO
A plane of Irish low-coast airline company Ryanair is pictured on the tarmac of Rome's Ciampino airport on December 15, 2017. Ryanair pilots in Italy are to suspend their planned strike action scheduled for later today after management of the Irish low-cost airline offered to recognise unions for the first time, unions said. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Többnapos sztrájkot jelentettek be szerdán augusztus végére és szeptember elejére a Ryanair diszkont légitársaság egyesült királyságbeli pilótái.
Vágólapra másolva!

Az őket képviselő szakszervezet, a Balpa tájékoztatása szerint az első munkabeszüntetés

48 órás lesz augusztus 22-23-án, a második már 60 órás szeptember 2-4-én.

A Balpa tájékoztatása szerint a szakszervezet által képviselt pilóták 80 százalékos többséggel döntöttek a sztrájk mellett, miután

nem tudták rendezni a nyugdíjakkal és a fizetésekkel kapcsolatos vitás kérdéseket az ír légitársasággal.

Júliusi negyedéves jelentésében a Ryanair az adózott eredményének jelentős, 21 százalékos csökkenéséről számolt be. A június végével záruló első pénzügyi negyedévben 243 millió euróra esett a cég adózott eredménye, elsősorban a magasabb üzemanyagárak, a bérköltségek és az alacsonyabb jegyárak miatt.

Illusztráció Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A Balpa közölte, azért döntöttek a sztrájk mellett, mert a légitársaság nem hajlandó tárgyalni a szakszervezetekkel, még csak hivatalos ajánlatot sem kaptak tőlük a vitás kérdések rendezésére.