Önkiszolgáló poggyászfeladás indult a repülőtéren

Budapest Airport kordon
Vágólapra másolva!
Önkiszolgáló poggyászfeladó pultokat helyezett üzembe a Budapest Airport a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A jelenleg próbaüzemben működő rendszernek köszönhetően az utasok számára gyorsabbá és kényelmesebbé válik a poggyászfeladás folyamata.
Vágólapra másolva!

Folyamatos próbaüzemmel működik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljain a 2-2 új, önkiszolgáló poggyászfeladó pult. A szolgáltatás előnye, hogy azok az utasok, akik a fejlesztéshez csatlakozó légitársaságok valamelyikével utaznak, utazás előtt gyorsan és kényelmesen tudják feladni a poggyászukat.

A rendszer lényege, hogy az utasok a (nyomtatott vagy épp elektronikus) beszállókártyán feltüntetett vonalkód beszkennelése után

maguk nyomtathatják ki és helyezhetik el a feladni kívánt csomagon a poggyászcímkét.

Ezt követően az automatizált feladó pulton – a poggyászcímke beolvasását követően – egyszerűen feladható a poggyász.

Képünk illusztráció Forrás: Budapest Airport

Az újonnan bevezetett szolgáltatáshoz elsőként a budapesti repülőtér legnagyobb forgalmát bonyolító légitársaság, a Wizz Air csatlakozott, egyelőre napi korlátozott számú járattal.

Az önkiszolgáló poggyászfeladás lehetőségét kínáló járatok köre a tesztidőszak folyamán is bővülni fog,

a fejlesztéshez pedig a jövőben folyamatosan csatlakoznak a légitársaságok, egyre több induló járat utasainak biztosítva az önálló poggyászfeladást.