Az életüket kockáztatják a turisták az ausztrál szellemvárosban – képek

2019.07.16. 05:00

Több mint kétezer halálos áldozatot szedett már a mérgező levegő az ausztráliai Wittenoomban, a figyelmeztetések ellenére azonban még most is sok turista látogatja az elnéptelenedett települést.

Wittenoom valaha nyüzsgő bányászváros volt Ausztrália Pilbara régiójában. Története 1943-ban kezdődött, amikor megnyitották az ottani azbesztbányát. Akkoriban ez nagy üzlet volt, ami ezrével vonzotta oda a családokat. A bányát 1966-ban zárták be, az ott élők pedig szép lassan elhagyták a települést – írja a Sun.

Szellemvárosokat sokfelé lehet találni a világon, Wittenoom azonban nem csak az elvándorlás miatt vált üressé. Eddig több mint kétezer ott élő vagy dolgozó embert ölt meg az azbeszt, amelynek egészségkárosító, rákkeltő hatását csak jóval később ismerték fel. Az oda látogató turistákat ma is táblák figyelmeztetik az életveszélyre, ám ennek ellenére sokan keresik fel a tragikus múltú települést.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a szellemvárosról!

A veszélyre figyelmezetető tábla - Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Paul Mayall

KAPCSOLÓDÓ CIKK