Szétdurrant egy Boeing 737-es két futóműve, kényszerleszállás Ferihegyen

Korábbi fotó a gépről
Vágólapra másolva!
Már a felszállás közben darabokra eshetett a Budapestről Hurghadába induló Boeing 737-400-as gép két futóművének abroncsa – írja az esetről az Airportal.hu. A gép egyórányi repülés után fordult vissza, majd landolt ismét Ferihegyen. Az utasok közül senki nem sérült meg, mentesítő járattal utazhatnak hajnalban Hurghadába. 
Vágólapra másolva!

Visszafordult a cseh Smartwings (Travel Service) 7O 5298 számú Budapest – Hurghada járatát teljesítő repülőgép Ferihegyre csütörtökön hajnalban, a leszállást követően felfedezték, hogy

az egyik főfutómű mindkét gumiabroncsa kidurrant

– írja az Airportal.hu

A repülőgép szerdáról csütörtökre virradó éjjel, éjfél körül szállt fel Budapestről, majd körülbelül egyórás repült időt követően, a bulgáriai Plovdiv térségében a személyzet a visszafordulás mellett döntött.

Korábbi fotó a gépről Forrás: LHBPairside/Facebook

Miután a repülőgép landolt, a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói vették körül a gépet. A repülőgép még fél órával a leszállást követően, hajnali három órakor sem tudta elhagyni a futópályát.

Az Airportal.hu információi szerint a repülőgép egyik főfutóművén mindkét gumiabroncs szétdurrant. A Boeing 737-400-as egyik gumiabroncsa már a budapesti repülőtérről végrehajtott felszálláskor defektet kaphatott, mert

a futópályán gumiabroncsdarabokat és fémdarabokat találtak.

A portálnak Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője azt mondta, hogy személyi sérülés nem történt, az utasok a futópályán, utaslépcsőkön hagyták el a repülőgépet, mindenki jól van, senki nem kért orvosi ellátást. A cseh Smartwings légitársaság egy másik, mentesítő repülőgépet küld értük, és azzal utazhatnak majd Hurghadába, a legfrissebb információk szerint a mentesítő járat 4 óra 40 perckor indult el.