Ruházata miatt aláztak meg egy nőt az American Airlines utaskísérői

2019.07.10. 14:37

A légiutas-kísérők azt mondták a gyermekével utazó nőnek, hogy a ruházata „alkalmatlan” a repülésre, és arra kérték, hogy takarja el magát. Miután a 37 éves nő megosztotta a Twitteren a vele történteket, a társaság kivizsgálta az eljárást, és bocsánatot kértek tőle – írja a BBC.

Az incidens június 30-án történt, a 37 éves Tisha Rowe a nyolcéves kisfiával akart a jamaicai  Kingstonból Miamiba utazni, amikor az egyik légiutas-kísérő leszállította a gépről.

Rowe elmondása szerint a légiutas-kísérő azt mondta, a ruházata alkalmatlan a repülésre, és csak úgy engedték utazni, ha valamivel eltakarja magát. 

Rowe kiposztolta a Twitterre, mi volt rajta: 

Rowe megalázónak érezte a helyzetet, nem is akart eleget tenni a kérésnek, de a fia kedvéért végül eltakarta a derekát egy kabáttal.

Rowe szerint más, fehér nőkön sokkal rövidebb ruha volt, de az ellen nem volt senkinek kifogása, úgy véli, a testalkata miatt alázták meg.

Miután több ezren megosztották a posztot, az American Airlines kivizsgálta az esetet, bocsánatot kértek tőle és kisfiától, valamint az ígérték, hogy visszafizetik az utazásuk költségét.