Száz euróra bírságolták, mert engedély nélküli árustól vásárolt

Napszemüvegárus Mallorcán
Vágólapra másolva!
Az engedély nélküli árusokat a világ sok helyén üldözik, arra viszont kevés példa van, hogy vevőt is megbüntetik. Mallorcán ez történt.
Vágólapra másolva!

Egy külföldi turista lett az első „áldozata" annak az új törvénynek, amellyel a Spanyolországhoz tartozó Mallorcán szeretnék visszaszorítani az engedély nélküli utcai árusokat. A rajtakapott személy 100 eurós bírságot kapott, amiért ilyen eladóktól vásárolt, az összeget pedig még távozása előtt ki kell fizetnie.

Az nem derült ki, hogy pontosan mit vett, de akár 750 eurós büntetést is kaphatott volna érte.

Az eset a sziget fővárosában, Palmában történt, ahol az illegális árusok elárasztják az utcákat. A helyi önkormányzat hangsúlyozza, hogy az rajtakapott eladókat is megbüntetik, ez azonban vélhetően nem vigasztalja a megbírságolt turistákat. Ebben az esetben rendőrök szabták ki a büntetést, de azt tervezik, hogy egy külső céget bíznak meg a behajtással, akik a pénzkiadó automatákhoz kísérhetik az engedély nélküli árustól vásárlókat.

Napszemüvegárus Mallorcán Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Clara Margais

Az illegális utcai vásárlás visszaszorítása mellett áprilistól azokat is megbüntetik, akik a hotelszobájuk teraszáról a medencébe ugranak.

Korábban több ilyen baleset is volt már.

Azokra is lecsapnak, akik a biciklijükkel vagy kismotorjukkal zavarják a gyalogosokat, illetve éjfél és reggel 8 között úgy árulnak alkoholt, hogy azt közterületen fogyasztják el – írja a Daily Mail.