Egy 150 ezres város, amelyet lassan elnyel a föld

2019.05.13. 05:00

Megdöbbentő fotók Bereznyikiről, amelynek lakói nem élhetnek biztonságban.

Bereznyiki, amely nevét a nyírfákról kapta, egy 150 ezres uráli település a Káma folyó partján Oroszország Permi határterületben. Itt van a világ egyik legnagyobb készlete kálisóból, amelynek kitermelése évtizedek óta folyik. Csakhogy a város alatt több száz méterre húzódó bányák nem túl stabilak, és az őket elárasztó víz hatására összeomlanak.

2006 óta több beomlás is történt Bereznyiki alatt, amely a felszínen kisebb tavakat alakított ki. Az ott lévő épületek és utak a víz alá kerültek, komoly félelmet váltva ki a lakosságban. Jelenleg folyamatosan figyelik különböző műszerekkel az esetleges süllyedéseket, és az is felmerült, hogy az egész várost elköltöztetik. Bár a mérnökök szerint egyelőre megálltak a beomlások, 12 ezren maguktól döntöttek úgy, hogy szilárdabb talajra költöznek – írja az Amusing Planet.

Az alábbi képre kattintva megdöbbentő légi felvételeket láthat a városról, amelyeket Lana Satortól kaptunk (Instagram-oldalát itt érheti el), valamint a bánya életébe is bepillanthat.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Instagram.com/lanasator

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK