Indul a budapesti strandszezon

Palatinus
Vágólapra másolva!
A jó idő közeledtével sorra nyílnak meg a budapesti strandok. A belépők ára kismértékben nő.
Vágólapra másolva!

Az idei strandszezonban elsőként a Palatinus, a Dagály és a Paskál fürdők strandterületeit nyitják meg április 27-én, míg a 2018 októberében átadott Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő strandterületét várhatóan május 18-tól vehetik birtokba a nap és a víz szerelmesei. A hagyományos nyári strandok, a Római és Pünkösdfürdő június 2-án, illetve június 15-én nyit – áll a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közleményéből.

A Palatinust is az elsők között nyitják meg Forrás: Facebook/Palatinus Strand

Június második felében adják át a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő strandterületét is, ahol a felújított hullámmedence mellett helyet kap egy gyerek- és egy élménymedence is. A fürdő területén belül egy 100 állású parkolót alakítanak ki. A fürdő fedett részében 11 medence lesz: egy jódos, sós vizű termálmedence, gyerekmedence, kiúszós medence, a terápiás részlegen súly- és kádfürdők és Kneipp-féle taposómedencék. Vize mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas, ráadásul a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert.

A belépők árai minimális mértékben, 0-200 forint között nőnek,

de természetesen továbbra is lesz lehetőség gyermek-, diák- és nyugdíjasjegy-vásárlásra, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépők megváltására. Az árak megtalálhatóak ezen az oldalon.

A kitűnő bizonyítványt szerző, általános iskolai tanulóknak idén is ingyenes strandbelépővel kedveskednek a fürdők, melyet a gyerekek a bizonyítvány mellé kapnak meg a tanévzáró ünnepségeken. A tanulmányi verseny célja, hogy a gyerekeket így ösztönözzék a jó bizonyítvány megszerzésére.

Az összes budapesti strandon továbbra is ún. készpénzmentes fizetés működik, így a fürdő területén vásárolt termékekre (étel, ital, strandcikkek, stb.) kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát, bankkártyát és elfogadóhelytől függően SZÉP-kártyát fogadnak el. Ez a rendszer kényelmes és biztonságos, hiszen

így a fürdőzés során nem kell a készpénzzel bajlódnunk vagy azon aggódni, hogy pénztárcánk biztonságban legyen.

A kártyát távozáskor nem kell leadni, hiszen az egyenleg az utolsó használattól számított 5 éven keresztül folyamatosan felhasználható, vagy visszaváltható, bármely, a BGYH Zrt. által üzemeltetett fürdőben és strandon. A kártya egy alkalmazásban is regisztrálható, így nyomon követhetjük a különböző tranzakciókat is.