Meghalt egy két hónapos kisbaba egy repülőúton

2019.04.22. 17:37

Több mint két órán át próbálták újraéleszteni a babát, sikertelenül.

Az AirAsia járata a malajziai Kuala Lumpurból az ausztráliai Perthbe tartott húsvéthétfőn. Az egyik utas, aki maga is anya, és korábban nővérként dolgozott, arról számolt be az ABC News Australiának, hogy egy csecsemő nagyon sírt a fedélzeten, a szülei pedig láthatóan aggódtak, így felajánlotta a segítségét. Az utaskísérő ezután egy tápszeres üveget adott a családnak, így ő azt hitte, csak éhes volt a gyerek, és minden rendben van.

Tíz perccel később már félálomban ült a helyén, amikor a stewardess felébresztette őt. Láttam a szülők arcát, valahogy átadták nekem a babát– mesélte a történteket. Elvette a gyereket, és látta, hogy szürke a színe, és nehezen lélegzik, így elmondott egy kis imát. A csecsemő teste ekkor elernyedt, a nővér pedig szólt az utaskísérőnek, hogy ez orvosi vészhelyzet.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Roderick Eime

Kétségbeesetten orvosért kiáltott, és többen is jöttek segíteni. Megpróbálták újraéleszteni, de a baba nem reagált. A repülő nem tett kitérőt, hanem két órával később szállt le Perthben, ahol a készenléti egységek várták a csecsemőt, de már nem tudtak segíteni rajta.

A család egyébként Szaúd-Arábiából érkezett Ausztráliába, hogy új életet kezdjenek ott. Az apa a PhD-fokozatát tervezte elvégezni új hazájában. A meghalt kisbaba volt az első gyermekük.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK