Teljesen megújul a győri állatkert

2019.04.15. 16:29

Mintegy négyszázmillió forintból elkészült a győri Xantus János Állatkert új fogadóépülete, valamint a zsiráf és a keskenyszájú orrszarvú bemutatóháza. Az épületeket hétfőn adták át.

Az új afrikai stílusú fogadóépület 180 négyzetméter alapterületű, három pénztárat, vizesblokkokat, látogatói teret, pihenőt és ajándékboltot alakítottak ki benne. Az épületet műsziklával és vízeséssel díszítették, a tetőn szobrokat helyeztek el.

A zsiráfházat kibővítették, s közvetlenül mellette kapott helyet az orrszarvú-bemutatóház. Utóbbian hat terem épült, 38 és 50 négyzetméter közötti alapterületekkel. A termekben jelenleg két orrszarvú él, Mana Magdeburgból, Wanda pedig Rotterdamból érkezett.

Kattintson az alábbi képre galériánkért!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az állatkerti fejlesztés következő állomása a majomház és a takarmányfeldolgozó épület felújítása lesz. Várhatóan 2020-ban készül el az elefántház, a Himalája, a pingvin- és törpevíziló-bemutató, valamint az állategészségügyi központ felújítása. Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy az állatkert mintegy kétmilliárd forintos beruházása a családokat és a gyermekeket aszolgálja. Az állatkertbe évente mintegy 150 ezren látogatnak.

A Modern városok program keretében megvalósuló 16 győri fejlesztés közül ez a beruházás készült el először. Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a 16 projekt mindegyike előkészítési, tervezési, vagy kivitelezési szakaszban van. Ezek együttesen mintegy 115 milliárd forintból valósulnak meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK