Furcsa halál az EasyJet járatán

Airbus A320
An Airbus A320-214 commercial plane registration G-EZWJ of low-cost carrier EasyJet is seen landing at Geneva Airport on November 20, 2017 in Geneva. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
Vágólapra másolva!
Meghalt egy brit nő az EasyJet Londonból Malagába tartó járatán, de csak a leszálláskor vették észre.
Vágólapra másolva!

A 63 éves Ann Rudkin a spanyolországi Fuengirolába tért volna vissza, ahol élt és dolgozott. Egy pár beszámolója szerint már a beszállásnál rosszullétre panaszkodott. Azt mondta,

egy karibi hajóútról jött vissza, és súlyos tüdőgyulladása van.

Ennek ellenére felengedték a gépre, majd az ablakhoz ültették, ahol elaludt.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A pár csak a leszálláskor próbálta felébreszteni a fejjel az előtte lévő ülésre borult nőt, de az nem reagált. Ekkor hívták a személyzetet, akik megnézték a pulzusát, és megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült – írja a Sun.

Kinek a felelőssége?

A pár szerint a légitársaságnak észre kellett volna vennie az utas állapotát, legkésőbb a biztonsági övek becsatolásának ellenőrzésekor. Az EasyJet azonban elhárította a felelősséget.

Szerintük semmilyen korábbi körülmény nem utalt arra, ami miatt megtagadhatták volna az utazást a nőtől,

a biztonsági övek becsatolását pedig ellenőrizték. „A kabinszemélyzet a fedélzeten lévő orvosokkal együtt elsősegélyt nyújtott, az érkezés után pedig készenléti egységek érkeztek, hogy orvosi ellátást nyújtsanak, de az utas sajnálatos módon elhunyt.”

Szavazzon!

Ön szerint terheli felelősség a légitársaságot?